zaterdag 25 februari 2017

Theatervoorstelling 'De Wachters'

Donderdagvoormiddag mochten we naar het toneel in De Stringe te Vichte!  Theater Speelman bracht er voor alle kinderen van de eerste graad de theatervoorstelling 'De Wachters'.
Het werd een knotsgekke muziektheatervoorstelling begeleid door live-muziek.  Met een vleugje acrobatie en veel humor zogen Titus en Benny ons mee in de wereld van twee mannen die aan een boom staan te wachten tot ze groot zijn.  Titus de durfal en Benny de bangerik doen allerlei trucjes om sneller te groeien: korstjes eten, rekoefeningen, ondersteboven slapen,... .
Toch wil Benny het liefst van al blijven wachten aan de boom, want hij is bang om te vertrekken omdat hij denkt dat er van alles kan gebeuren.  Titus daarentegen wil vertrekken naar de zee en actie ondernemen!  Maar wie wint er uiteindelijk?  Kan Titus zijn vriend overtuigen om samen te vertrekken, de wijde wereld in?
Slotconclusie van de prachtige voorstelling: Je moet zelf moedig handelen en het heft in eigen handen nemen om iets te bereiken in het leven, om iets te veranderen.  Durf de sprong te wagen om gelukkig te worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten